Rekreationsveckor för vuxna

 

Sköna sommardagar - fyllda av aktiviteter

En solkatt på kinden, vattenplask i Strandkanten och sommarbris i håret. Dofter av nylagad mat som njuts på altanen i den ljumma sommarkvällen. Skogspromenader med doft av gran till fåglars kvitter. Lata stunder på gräsmattan med högläsning avspännande berättelser. Turneringar i kubb, boule och fotbollsgolf. Möten med gamla och nya vänner. Är det inte sådana minnen vi alla vill ha efter sommarens slut? På Tallkrogen finns semestervistelser för alla. Tallkrogen ligger två mil norr om Uppsala, naturskönt belägen på Långsjöns södra strand.

Länkar till formulär och ansökningsinfo:


Rekreationsveckor

Under sommaren anordnar vi rekreationsveckor för vuxna personer och lägervistelser för barn och ungdom med funktionsnedsättning. Vistelsen på Tallkrogen omfattar sju dagar förutom ”Sensommardagar” som är en femdagars vistelse.

Klicka gärna på nedanstående exempel-program
för en rekreationsvecka.
Exempel-program för en rekreationsvecka
FallskärmVattenlek
Tallkrogen är en plats där du kan möta naturen på dina egna villkor. Upplevelseträdgården erbjuder en mängd olika aktiviteter alla med syfte att ge naturupplevelser för både kropp och själ. Här finner du porlande bäckar, dammar och mängder av växter. I Vattenlandet kan du dämma upp eller pumpa vatten, bygga hinder för vattnet eller sätta i gång ett stort vattenhjul. Vid strandkanten kan du låta dig skönt vaggas till vågornas kluck i ”Båtgungan Anna” eller sätta den i gungning så att det pirrar i magen. I köksträdgården kan du hämta andan och i lugn och ro njuta av alla färger och dofter.
Det är mycket sång och musik och vi vill ge dig som deltagare en lustfylld upplevelse.

Plask i sjön Båt och bryggaEn man som spelar gitarr
En man som spelar gittar och en som spelar trumpet

Det är mycket sång och musik under och vi vill ge dig som deltagare en lustfylld upplevelse.Rekreationsveckor sommaren 2018 

Försommarvecka
11-17 juni

Vecka 1
Ålder 25-65

 

En vilsam vecka i lugnt tempo för dig som vill njuta av försommarens alla blommor. Vi spelar spel eller ror sakta längs vassen och fångar kanske en solgädda. Vi sjunger tillsammans våra kända och älskade visor.


Midsommarvecka
21-27 juni

Vecka 2
Ålder 25-65

 

För Dig som gillar sång, musik, att spela teater, bada och att göra utflykter. Vi klär midsommarstången och firar midsommar tillsammans.


Sommardagar med musik
2-8 juli

Vecka 3
Ålder 20-45

 

För Dig som gillar sång, musik och att spela teater. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, paddlar och fiskar. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld. En vecka för dig som är lite mera aktiv.


Sommardagar med musik
12-18 juli

Vecka 4
Ålder 25-65

 

För Dig som gillar sång, musik och drama. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel och gör turer ut på sjön. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld. En vecka för dig som vill ha ett lite lugnare tempo.


Sommarvecka med Friluftsliv
20-26 juli

Vecka 5
Ålder 25-55

 

En vecka för Dig som gillar att vara ute mycket. Paddla kanot, bada, spela boll, skjuta pilbåge och göra utflykter. Du som vill njuter av varmt bad i badtunna och kväll med spaaktiviteter.


Sensommardagar
17-23 augusti

Vecka 8
Ålder 25-65

 

För dig som vill njuta av den vackra miljön på Tallkrogen. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, badar och gör turer på sjön.


Sensommarvecka
27-31 augusti

Vecka 9
Ålder 65+

 

En lugn kortvecka för Dig som är äldre och gärna sitter i solen för att njuta av dagen. Vi spelar sällskapsspel, äter goda måltider, lyssnar på musik och trivs tillsammans. Vi går stillsamma promenader på skogsstigen, njuter en stunds vila vid Näckrosdammen eller i Köksträdgården.