Rekreationsveckor på Tallkrogen, föreningen FUB-gården sommaren 2023.

Att åka på FUBs rekreationsveckor/läger är roligt och spännande. Du blir en del av en härlig gemenskap. Tillsammans med andra i samma situation gör vi utflykter, sjunger, badar och solar. Vi erbjuder spaaktiviteter och bad i badtunna. Vi skapar i färg och andra material, gör kanske en film eller en tidning. Om du vill är du med och skapar teater eller gör andra framträdanden. Vår personal har god erfarenhet och är duktiga inom teater, sång, musik och friluftsliv m.m.

Ansökan före 1 mars

Om du är en av dem som vill komma till Tallkrogen i sommar så vill vi ha din ansökan före 1 mars. I ansökan fyller du i uppgifter om dina behov av hjälp och stöd och vilka önskemål du har om aktiviteter under din vistelse på Tallkrogen. Besked om du blir erbjuden en plats räknar vi med att du får i mitten av april.

För vem

Rekreationsveckor på Tallkrogen är för dig som bor på gruppboende, eget boende med stöd eller hemma och tycker att det är roligt att få lämna gruppboendet och möta nya människor, göra nya saker och tycker om att komma till nya miljöer och träffa nya människor.

Barn och ungdomsläger

Barn och ungdomsläger är för barn och ungdom i särskolan från 10 år och uppåt. Lägervistelsen gör det möjligt att träffa kompisar och utveckla kompisrelationer, att du kanske hittar och kan utveckla ett nytt intresse samt att ett läger kan bidra till ett aktivt och meningsfullt liv. Vi strävar efter att ha grupper där barn och ungdomar kan ha ett utbyte av varandra och finna kompisar.

Kostnader och insatser enligt LSS

Kostnaden för att delta i en rekreationsvecka för dig som är vuxen är 5 600kr för kost, logi och material i aktiviteter samt resor vid utflykt. På rekreationsveckorna lämnar du din personal på boendet och får hjälp och stöd av personal på Tallkrogen. Du som är vuxen och inte bor i Uppsala kommun behöver redan nu söka en LSS insats alternativt göra överenskommelse med boendet eller på annat sätt ordna med betalning för personalstöd för vistelsen samt resor till och från Tallkrogen. Du som är vuxen och bor i Uppsala kommun söker ingen LSS insats.

Du som är barn/ungdom 10-21 år ansöker om LSS insatsen korttidsvistelse i form av läger. Kost, logi och material ingår i insatsen korttidsvistelse.

Assistans

Du som har beviljad assistans tar med dig den till lägret. Assistansanordnaren betalar omkostnaderna för assistenten efter överenskommelse med Tallkrogen.

Ansökningshandlingar

Du som var på Tallkrogen 2022 och som inte bor i Uppsala kommun kommer att få ett brev med ansökningshandlingar hem till dig. Du som bor i Uppsala kommun och är medlem i FUB Uppsala får ansökningshandlingar skickade hem till dig.

Rekreationsveckor sommaren 2023:

Försommarvecka

12-18 juni

Ålder 25-65

En vilsam vecka i lugnt tempo för dig som vill njuta av försommarens alla blommor. Vi spelar spel eller ror sakta längs vassen och fångar kanske en solgädda. Vi sjunger tillsammans våra kända och älskade visor.


Midsommarvecka

22-28 juni

Ålder 22-65

För Dig som gillar sång, musik, att spela teater, bada och att göra utflykter. Vi klär midsommarstången och firar midsommar tillsammans.


Sommardagar med musik

1-7 juli

Ålder 22-45

För Dig som gillar sång, musik och att spela teater. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, paddlar och fiskar. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld. En vecka för dig som är lite mera aktiv.


Sommardagar med musik

12-18 juli

Ålder 25-65

För Dig som gillar sång, musik och att spela teater. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, paddlar och fiskar. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld.


Sommarvecka med Friluftsliv

21-27 juli

Ålder 25-55

En vecka för Dig som gillar att vara ute mycket. Paddla kanot, bada, spela boll, skjuta pilbåge och göra utflykter. Du som vill njuter av varmt bad i badtunna och kväll med spaaktiviteter.


Sommarläger för barn och ungdom

31 juli-6 augusti

Ålder 10-16

För dig som vill ut till äventyret och träffa kompisar och få nya vänner. Vi badar, grillar korv och myser vid lägerelden. Kanske fångar vi sommarens största fisk. Vi paddlar kanot, spelar boule, sparkar boll och lär oss att skjuta med pil och båge. Kommer du med?


Äventyrsvecka för ungdom och unga vuxna

9-15 augusti

Ålder 15-25

En vecka där vi paddlar kanot, fiskar, spelar boll och skjuter pilbåge. Vattnet är varmt i Långsjön och det är ett nöje att ta ett kvällsdopp när nattmörkret sveper in oss. Vi gör gärna upp en eld och sjunger tillsammans.


Sensommardagar med musik

19-25 augusti

Ålder 25-65

För dig som vill njuta av den vackra miljön på Tallkrogen. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, badar och gör turer på sjön.


Sensommardagar

28 augusti-1 september

Ålder 60+

En lugn kortvecka för Dig som är äldre och gärna sitter i solen för att njuta av dagen. Vi spelar sällskapsspel, äter goda måltider, lyssnar på musik och trivs tillsammans. Vi går stillsamma promenader på skogsstigen, njuter en stunds vila vid Näckrosdammen eller i Köksträdgården.


Om Tallkrogen

Tallkrogen är en plats där du kan möta naturen på dina egna villkor. Upplevelseträdgården erbjuder en mängd olika aktiviteter alla med syfte att ge naturupplevelser för både kropp och själ. Här finner du porlande bäckar, dammar och mängder av växter. I Vattenlandet kan du dämma upp eller pumpa vatten, bygga hinder för vattnet eller sätta i gång ett stort vattenhjul. Vid strandkanten kan du låta dig skönt vaggas till vågornas kluck i ”Båtgungan Anna” eller sätta den i gungning så att det pirrar i magen. I köksträdgården kan du hämta andan och i lugn och ro njuta av alla färger och dofter. Det är mycket sång och musik och vi vill ge dig som deltagare en lustfylld upplevelse.

En person som dyker ner i vår sjö
En hand som upptäcker vatten i vår Upplevelseträdgård

Länkar till formulär och ansökningsinfo:

Blommor med vårt hus i bakgrunden Röda och gula blommor
En hammock gunga Vårt hus
Vår strand med både brygga och badflotte