Välkommen till härliga dagar utomhus på Tallkrogen vintern-våren 2023!

För vuxna och barn och ungdom i särskola.

Vi tar inte emot vuxna och barn samma dag.

Aktivitetsdagar

Tisdag – torsdag kl 09.30-15.30 i mars och april.

Barn, ungdomar och vuxna

Vi hoppas på gnistrande snö och blank fin is nu i vinter. Vi har vinterutrusting som du kan få låna. Sparkstöttingar, skridskor och skridskostöd, skidor, iskälkar, stadiga pulkor med ryggstöd, pimpelspö för isfiske.

När våren återvänder kan ma åka med en båtflotte som passar alla, även dem med rullstol. Det finns roddbåtar och kanoter att låna. Från fiskebryggan kan man fiska. Man kan kasta pil och spela utomhusspel av olika slag. Det finns t.ex. frisbee-golf, fotbolls-golf, boule och kubb. Man kan få guidning på upplevelsestigen med besök i Bergakungens sal, musiklunden, vattenleken, kåtan och många fler platser med motoriska övningar och sinnesupplevelser. Det kommer att finnas en tipsrunda med frågor. Man kan gå aktivitetsrundan ”puls och styrka”.

Vi bjuder på nybakade smörgåsar, varm choklad och korvgrillning.

Musikdagar

1 och 8 mars kl 09.30-14.30

Vuxna

Johan Sund kommer och spelar och sjunger med oss. Vi har instrument så att alla som vill Kan vara med och spela och sjunga. Fundera på vilka sånger du vill att vi spelar. Vi bryter vid 12.00 för lunch.

Påskhantverksdagar

21, 22,23, 29 och 30 mars.

Vuxna

Vi tovar, snickrar och pysslar fina saker till påsk. Vi bryter för lunch kl 12.00.

Aktivitetsdagar utomhus. Du har möjlighet att lära känna hundar

2:a och 3:e maj.

Vuxna

Vi får besök av vältränade pudlar under två vårdagar. Upplevelseträdgården erbjuder en mängd olika aktiviteter som fiske, turer på sjön med roddbåt, kanot eller en tur med båtflotten.

Kvällar med fågelskådning

ca kl 17-19.30

Vuxna

Maila om du är intresserad av att delta. Vi kommer att träffas vid tre olika tillfällen, sen eftermiddag, kväll. Vi pratar om vad fåglar tycker om att äta och gör talgbollar, vi lär oss titta i kikare och lär oss hur några av våra vanligaste fåglar ser ut. Större delen av tiden är vi utomhus.

FUB-gårdens dag

6 juni

Barn, ungdomar och vuxna

Boka dagen redan nu och kom och upplev det Tallkrogen har att erbjuda. Vi grillar korv och hamburgare och äter tårta. Vi firar att vi kan vara tillsammans. Kostnad 70kr/vuxen och 30 kr/barn. Under dagen kommer vi att få besök av en djurhage från 4H gården.

Vilka ska vi vara

Dagarna är till för vuxna i LSS-målgrupp och barn och ungdom i särskolan. Alla gäster kommer med personal från daglig verksamhet, gruppboende, särskola, ledsagare, personlig assistent, kontaktperson eller tillsammans med anhörig. Medföljande ansvarar för att deltagarna kommer i aktivitet och att alla kan vara aktiva under dagen. Gårdens personal introducerar aktiviteterna men hinner inte ge individuellt stöd. Medföljande ansvarar för omvårdnaden av dem man kommer med.

Hur kommer vi till Tallkrogen?

Resan till Tallkrogen ordnar man på egen hand, t.ex. via färdtjänst, egna bussar eller bil. Upplands lokaltrafik, buss nr 103 kör några turer varje vardag och stannar utanför grinden. För särskolan finns det möjlighet att boka buss gratis via skolan.

Hur bokar vi?

Anmälan är obligatorisk och görs via e-post: info@tallkrogen-fub.se Anmälan ska innehålla vilka ni är som vill komma, vilken eller vilka dagar det gäller och antal personer. Behov av specialkost är viktigt att meddela. Alla får besked från Tallkrogen om man får plats de dagar man sökt. Om man får förhinder måste man avboka vistelsen.

Skridskoåkning på sjön vid Tallkrogen Ungdomar spelar och lyssnar på musik Basket, bowling och Schack
Påskhantverk på ett bord Ungdomar på vår flotte

Anmälan och kontakt

Anmälan via e-post: info@tallkrogen-fub.se
Telefon och fax: 018-37 03 02